Bemutatkozás

bemutatkozás
Oldal

Sz. Látó Judit vagyok, mentálhigiénés segítő szakember, rajzvizsgálati szaktanácsadó. Szakterületeim továbbá a konfliktuskezelés – és megelőzés, illetve a kommunikációs tanácsadás.
Gyakorlott kommunikációs szakemberként a tapasztalataimat elsősorban a több mint egy évtizedes újságírói tevékenységem során szereztem: országos napilapoknál újságíróként és regionális csatornáknál rádiós műsorvezetőként, szerkesztőként.
A Kodolányi János Főiskolán szereztem a mentálhigiénés prevenció specialista szakdiplomámat.(Ezt a végzettségemet korábbi két diploma előzte meg. Az elsőt a Kaposvári Egyetem Pedagógiai Karán, a másodikat pedig ugyancsak a Kodolányi János Főiskolán vehettem át.)
Mediátori végzettséggel is rendelkezem.
A szakmai fejlődés nagyon fontos számomra. Legutóbb a Napfogyatkozás Egyesület “Támasznyújtás pre- és perinatális veszteség esetén” című akkreditált továbbképzésén vettem részt és az elvégzéséről tanúsítványt szereztem.
Munkámban – okleveles rajzvizsgálati szakértőként – egyedi vizsgálati eszközökre támaszkodom. A rajzelemzéssel kapcsolatos tudásomat évek óta fejlesztem: legutóbb a Károli Gáspár Református Egyetem diplomáztam, rajzvizsgálati szaktanácsadó szakon.
Mentálhigiénés szakemberként a legkülönfélébb problémákkal fordulnak hozzám az emberek: az úgynevezett “segítő beszélgetés” alatt a legtöbb probléma meg – illetve feloldódik.
A lélektannal kapcsolatban “szívügyem” és szakterületem a cirkuszművészethez és az artistaképzéshez kapcsolódó mentális-, illetve kommunikációs felkészítés ( „ A cirkuszművészetben rejlő mentálhigiénés eszközök” című szakdolgozatomat – többek között – a bohócokhoz kapcsolódó fóbiáról írtam). A világhírű Eötvös Cirkusz munkáját közel egy éve segítem mentálhigiénés szakemberként.
Kiemelt szakterületem még a kivándorláshoz és a külföldi letelepedéshez, munkavállaláshoz, családalapításhoz kapcsolódó mentális problémák megelőzése és kezelése is.
Nagy megtiszteltetés, hogy tagja lehetek a segítő szakemberekből álló “Piros Fotel Projekt” elnevezésű csapatnak. Önkéntes vállalásként évente több alkalommal is a “piros fotelben” várjuk az érdeklődőket, hogy megismerhessék és átélhessék: milyen egy segítő beszélgetés. Ezzel is népszerűsítve és hangsúlyozva a munkánk – a hivatásunk – fontosságát és szükségességét.
Személyes konzultációkra a fóti irodámban, a “LelkiTámasz Ponton” van lehetőség.
A távolság sem lehet akadály, az internet szerencsére lehetőséget nyújt a kapcsolattartásra: online is elérhető vagyok.

Mottóm: ” Egy jó beszélgetés sok mindent megold, felold és helyre tesz.”