Járatlan az út, de jó az irány…

Standard

Nem szeretnék különbséget tenni probléma és probléma között, hiszen mentálhigiénés szakemberként mindenkit meghallgatok és bárkivel beszélgetek, akinek szüksége van rá. Van azonban egy terület, ami a szívem csücske: ez pedig a CIRKUSZ. A szakdolgozatomat is erről írtam: A cirkuszművészetben rejlő mentálhigiénés eszközök címmel. Nem titkolt vágyam (volt), hogy az artistaképzőben a – legtöbb esetben – „civil” családokból erre a csodálatos pályára érkező gyerekeket, fiatalokat segítsem, mentálisan felkészítsem. A zárójeles múlt idő használata, csak átmeneti állapot. Sok tervem van ezzel kapcsolatban.

Az hogy szakmailag járatlan úton megyek, de nagyon jó irányba haladok, napról napra egyre több megerősítést kap. A cirkuszvilág főszereplői, az artisták ugyanis meghallották a szavam: hívnak, keresnek, hogy beszélgessünk „porondon kívül”. Mert van mit feldolgozni, kibeszélni, átgondolni, újrafogalmazni, más szemszögből nézni. A jót és a rosszat egyaránt.

Pár napja pedig hatalmas megtiszteltetés ért: az Eötvös cirkusz mentálhigiénés szakembere lettem. Ami nemcsak a cirkuszvilágban, hanem az országban is egyedülálló dolog!

dav